Politika privatnosti
informacije
Politika privatnosti
OBAVIJEST O PRIVATNOSTI
 
Poslednje ažurirano Juni 26, 2019
 
 
 
Ova obavijest o privatnosti za Morsun Technology ("Kompanija," "we," "us," ili "naša"), opisuje kako i zašto možemo prikupljati, pohranjivati, koristiti i/ili dijeliti ("proces") vaše podatke kada koristite naše usluge ("usluge"), kao na primjer kada:
  • Posetite našu veb stranicu at http://www.morsunled.com, ili bilo koju našu web stranicu koja povezuje ovu obavijest o privatnosti
  • Angažirajte se s nama na druge povezane načine, uključujući prodaju, marketing ili događaje
Pitanja ili nedoumice? Čitanje ove obavijesti o privatnosti pomoći će vam da shvatite svoja prava i izbore na privatnost. Ako se ne slažete s našim pravilima i praksama, molimo vas da ne koristite naše Usluge. Ako i dalje imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, kontaktirajte nas na morsun@morsunled.com.
 
 
SAŽETAK KLJUČNIH TAČKI
 
Ovaj sažetak pruža ključne tačke iz našeg obavještenja o privatnosti, ali možete saznati više detalja o bilo kojoj od ovih tema klikom na vezu koja slijedi nakon svake ključne tačke ili korištenjem naše tablice sadržaja ispod da pronađete odjeljak koji tražite. Također možete kliknuti OVDJE idite direktno na naš sadržaj.
 
Koje lične podatke obrađujemo? Kada posjećujete, koristite ili se krećete po našim uslugama, možemo obrađivati ​​lične podatke u zavisnosti od toga kako komunicirate s njima Morsun Technology i Usluge, izbore koje donosite, te proizvode i funkcije koje koristite. Kliknite OVDJE da biste saznali više.
 
Obrađujemo li neke osjetljive lične podatke? Ne obrađujemo osjetljive lične podatke.
 
Da li primamo bilo kakve informacije od trećih strana? Ne primamo nikakve informacije od trećih strana.
 
Kako obrađujemo vaše podatke? Obrađujemo vaše podatke da bismo pružili, poboljšali i administrirali naše Usluge, komunicirali s vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevara, te da bismo bili u skladu sa zakonom. Također možemo obrađivati ​​vaše podatke u druge svrhe uz vaš pristanak. Vaše podatke obrađujemo samo kada za to imamo valjan zakonski razlog. Kliknite OVDJE da biste saznali više.
 
U kojim situacijama i sa kojim stranama dijelimo li lične podatke? Možemo dijeliti informacije u određenim situacijama i sa određenim treća lica. Kliknite OVDJE da biste saznali više.
 
Kako čuvamo vaše podatke? Imamo organizacioni i tehničkim procesima i procedurama za zaštitu vaših ličnih podataka. Međutim, nijedan elektronski prijenos preko interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti zajamčen 100% siguran, tako da ne možemo obećati ili garantirati da će hakeri, cyber kriminalci ili drugi neovlašteno treće strane neće moći ugroziti našu sigurnost i nepropisno prikupiti, pristupiti, ukrasti ili modificirati vaše podatke. Kliknite OVDJE da biste saznali više.
 
Koja su vaša prava? U zavisnosti od toga gde se geografski nalazite, važeći zakon o privatnosti može značiti da imate određena prava u vezi sa svojim ličnim podacima. Kliknite OVDJE da biste saznali više.
 
Kako ostvarujete svoja prava? Najlakši način da ostvarite svoja prava je ispunjavanje našeg dostupnog obrasca zahtjeva za subjekte podataka OVDJE, ili nas kontaktirajte. Razmotrit ćemo i postupiti po svakom zahtjevu u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka.
 
Želite saznati više o čemu Morsun Technology da li sa bilo kojim informacijama koje prikupljamo? Kliknite OVDJE da u potpunosti pregledamo obavještenje.
 
 
SADRŽAJ
 
 
1. KOJE INFORMACIJE PRIKUPLJAMO?
 
Lični podaci koje nam otkrivate
 
Ukratko: Prikupljamo lične podatke koje nam pružate.
 
Prikupljamo lične podatke koje nam dobrovoljno pružate kada ih imate izrazite interes za dobijanje informacija o nama ili našim proizvodima i uslugama, kada učestvujete u aktivnostima na Uslugama, ili na drugi način kada nas kontaktirate.
 
Vaše lične podatke. Lični podaci koje prikupljamo zavise od konteksta vaše interakcije s nama i Uslugama, izbora koje donosite i proizvoda i funkcija koje koristite. Lični podaci koje prikupljamo mogu uključivati ​​sljedeće:
  • imena
  • e-mail adrese
  • telefonske brojeve
Osjetljive informacije. Ne obrađujemo osjetljive informacije.
 
Svi lični podaci koje nam dajete moraju biti istiniti, potpuni i tačni i morate nas obavijestiti o svim promjenama takvih ličnih podataka.
 
2. KAKO OBRAĐUJEMO VAŠE INFORMACIJE?
 
Ukratko: Obrađujemo vaše podatke da bismo pružili, poboljšali i administrirali naše Usluge, komunicirali s vama, radi sigurnosti i sprječavanja prijevara, te da bismo bili u skladu sa zakonom. Također možemo obrađivati ​​vaše podatke u druge svrhe uz vaš pristanak.
 
Vaše lične podatke obrađujemo iz različitih razloga, ovisno o tome kako komunicirate s našim Uslugama, uključujući:
  • Da biste odgovorili na upite korisnika / ponudili podršku korisnicima. Možemo obraditi vaše podatke kako bismo odgovorili na vaše upite i riješili sve potencijalne probleme koje imate sa traženom uslugom.

  • Spasiti ili zaštititi vitalni interes pojedinca. Možemo obraditi vaše podatke kada je to potrebno da bismo spasili ili zaštitili vitalni interes pojedinca, kao što je sprečavanje štete.
 
3. NA KOJE PRAVNE OSNOVE SE OSLONIMO DA OBRAĐUJEMO VAŠE INFORMACIJE?
 
Ukratko: Vaše lične podatke obrađujemo samo kada smatramo da je to potrebno i imamo valjan pravni razlog (tj, pravnu osnovu) da to učinite prema važećem zakonu, na primjer uz vaš pristanak, da se pridržavate zakona, da vam pružimo usluge za ulazak ili ispuniti naše ugovorne obaveze, da zaštitimo vaša prava ili da ispuniti naše legitimne poslovne interese.
 
Ako se nalazite u EU ili UK, ovaj odjeljak se odnosi na vas.
 
Opšta uredba o zaštiti podataka (GDPR) i GDPR Ujedinjenog Kraljevstva zahtijevaju od nas da objasnimo važeće pravne osnove na koje se oslanjamo da bismo obrađivali vaše lične podatke. Kao takvi, možemo se osloniti na sljedeće pravne osnove za obradu vaših ličnih podataka:
  • Pristanak. Vaše podatke možemo obraditi ako ste nam dali dozvolu (tj, pristanak) za korištenje vaših ličnih podataka u određene svrhe. Svoj pristanak možete povući u bilo kom trenutku. Kliknite OVDJE da biste saznali više.
  • Izvršenje ugovora. Možemo obraditi vaše lične podatke kada smatramo da je to neophodno ispuniti naše ugovorne obaveze prema vama, uključujući pružanje naših usluga ili na vaš zahtjev prije sklapanja ugovora s vama.
  • Zakonske obaveze. Možemo obraditi vaše podatke tamo gdje smatramo da je to neophodno za usklađenost s našim zakonskim obavezama, kao što je saradnja s tijelom za provođenje zakona ili regulatornom agencijom, ostvarivanje ili odbrana naših zakonskih prava, ili otkrivanje vaših podataka kao dokaz u sudskim sporovima u kojima smo uključeni.
  • Vital Interess. Možemo obraditi vaše podatke kada smatramo da je potrebno da zaštitimo vaše vitalne interese ili vitalne interese treće strane, kao što su situacije koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe.
 
Ako se nalazite u Kanadi, ovaj odjeljak se odnosi na vas.
 
Vaše podatke možemo obraditi ako ste nam dali posebnu dozvolu (tj, izričiti pristanak) za korištenje vaših ličnih podataka u određene svrhe ili u situacijama u kojima se može zaključiti vaša dozvola (tj., implicitni pristanak). Svoj pristanak možete povući u bilo kom trenutku. Kliknite OVDJE da biste saznali više.
 
U nekim izuzetnim slučajevima, prema važećem zakonu može nam biti dozvoljeno da obrađujemo vaše podatke bez vašeg pristanka, uključujući, na primjer:
  • Ako je naplata jasno u interesu pojedinca i saglasnost se ne može dobiti na vrijeme
  • Za istrage i otkrivanje i prevenciju prijevara
  • Za poslovne transakcije pod uslovom da su ispunjeni određeni uslovi
  • Ako je to sadržano u izjavi svjedoka i prikupljanje je neophodno za procjenu, obradu ili namirenje potraživanja iz osiguranja
  • Za identifikaciju povređenih, bolesnih ili umrlih osoba i komunikaciju sa najbližim rođacima
  • Ako imamo razumne razloge da vjerujemo da je pojedinac bio, jeste ili može biti žrtva finansijske zloupotrebe
  • Ako je razumno očekivati ​​da bi prikupljanje i korištenje uz pristanak ugrozilo dostupnost ili točnost informacija i prikupljanje je razumno za svrhe vezane za istragu kršenja sporazuma ili kršenja zakona Kanade ili provincije
  • Ako je obelodanjivanje potrebno u skladu sa sudskim pozivom, nalogom, sudskim nalogom ili pravilima suda koja se odnose na izradu zapisa
  • Ako ga je proizvela pojedinac u toku svog zaposlenja, poslovanja ili profesije i prikupljanje je u skladu sa svrhama za koje su informacije proizvedene
  • Ako je zbirka isključivo u novinarske, umjetničke ili književne svrhe
  • Ako su podaci javno dostupni i propisani propisima
 
4. KADA I SA KIM DIJELIMO VAŠE LIČNE INFORMACIJE?
 
Ukratko: Možemo dijeliti informacije u određenim situacijama opisanim u ovom odjeljku i/ili sa sljedećim treće strane.
 
We možda ćete morati podijeliti vaše lične podatke u sljedećim situacijama:
  • Poslovni transferi. Možemo podijeliti ili prenijeti vaše podatke u vezi ili tokom pregovora o bilo kojem spajanju, prodaji imovine kompanije, finansiranju ili stjecanju cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj kompaniji.
 
5. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?
 
Ukratko: Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno ispuniti svrhe navedene u ovom obavještenju o privatnosti, osim ako nije drugačije propisano zakonom.
 
Čuvaćemo vaše lične podatke samo onoliko dugo koliko je to neophodno za svrhe navedene u ovom obaveštenju o privatnosti, osim ako se duži period čuvanja ne zahteva ili dozvoljava zakonom (kao što su poreski, računovodstveni ili drugi pravni zahtevi). Nijedna svrha ovog obavještenja neće zahtijevati od nas da čuvamo vaše lične podatke duže od 2 godina.
 
Kada nemamo tekuću legitimnu poslovnu potrebu za obradom vaših ličnih podataka, ili ćemo izbrisati ili anonimizirati takve informacije, ili, ako to nije moguće (na primjer, zato što su vaši lični podaci pohranjeni u rezervnoj arhivi), tada ćemo sigurno pohraniti vaše lične podatke i izolovati ih od bilo kakve dalje obrade dok brisanje ne bude moguće.
 
6. KAKO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE SIGURNO?
 
Ukratko: Cilj nam je da zaštitimo vaše lične podatke putem sistema organizacioni i tehničke mjere sigurnosti.
 
Implementirali smo odgovarajuće i razumne tehničke i organizacioni sigurnosne mjere dizajnirane da zaštite sigurnost svih ličnih podataka koje obrađujemo. Međutim, uprkos našim mjerama zaštite i naporima da zaštitimo vaše informacije, nijedan elektronski prijenos preko Interneta ili tehnologija za pohranu informacija ne može biti zajamčen 100% siguran, tako da ne možemo obećati ili garantirati da će hakeri, cyber kriminalci ili drugi neovlašteno treće strane neće moći ugroziti našu sigurnost i nepropisno prikupiti, pristupiti, ukrasti ili modificirati vaše podatke. Iako ćemo dati sve od sebe da zaštitimo vaše lične podatke, prijenos ličnih podataka na i iz naših Usluga je na vašu vlastitu odgovornost. Servisima treba da pristupate samo u bezbednom okruženju.
 
7. PRIKUPLJAMO LI INFORMACIJE OD MANJINA?
 
Ukratko: Djeci mlađoj od 18 godina ne prikupljamo podatke svjesno ili ih plasiramo na tržište.
 
Mi svjesno ne tražimo podatke od djece mlađe od 18 godina niti ih plasiramo na tržište. Korištenjem Usluga izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili staratelj takvog maloljetnika i pristajete na korištenje Usluga od strane izdržavanog maloljetnika. Ako saznamo da su prikupljeni lični podaci korisnika mlađih od 18 godina, deaktiviraćemo nalog i preduzeti razumne mere da takve podatke odmah izbrišemo iz naše evidencije. Ako saznate za bilo kakve podatke koje smo prikupili od djece mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas na morsun@morsunled.com.
 
8. KOJA SU VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST?
 
Ukratko: U nekim regijama, kao npr Evropski ekonomski prostor (EEA), Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) i Kanada, imate prava koja vam omogućavaju veći pristup i kontrolu nad vašim ličnim podacima. Svoj račun možete pregledati, promijeniti ili ukinuti u bilo kojem trenutku.
 
U nekim regijama (npr EEA, UK i Kanada), imate određena prava prema važećim zakonima o zaštiti podataka. To može uključivati ​​pravo (i) da zatražite pristup i dobijete kopiju vaših ličnih podataka, (ii) da zatražite ispravak ili brisanje; (iii) da ograničite obradu vaših ličnih podataka; i (iv) ako je primjenjivo, prenosivost podataka. U određenim okolnostima, također možete imati pravo prigovora na obradu vaših ličnih podataka. Takav zahtjev možete uputiti tako što ćete nas kontaktirati koristeći kontakt podatke navedene u odjeljku "KAKO SE MOŽETE NAM OBRATITI U vezi s ovom obavijesti?" ispod.
 
Razmotrit ćemo i postupiti po svakom zahtjevu u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka.
 
Ako se nalazite u EGP ili Ujedinjenom Kraljevstvu i smatrate da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo na žalbu svom lokalnom nadzornom tijelu za zaštitu podataka. Njihove kontakt podatke možete pronaći ovdje: https://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm.
 
Ako se nalazite u Švicarskoj, podaci za kontakt tijela za zaštitu podataka dostupni su ovdje: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html.
 
Povlačenje vašeg pristanka: Ako se oslanjamo na vaš pristanak za obradu vaših ličnih podataka, koji može biti izričit i/ili implicitni pristanak u zavisnosti od važećeg zakona, imate pravo da povučete svoju saglasnost u bilo kom trenutku. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku tako što ćete nas kontaktirati koristeći kontakt podatke navedene u odjeljku "KAKO SE MOŽETE NAM OBRATITI U vezi s ovom obavijesti?" ispod.
 
Međutim, imajte na umu da to neće utjecati na zakonitost obrade prije njenog povlačenja, niti kada važeći zakon dozvoljava, da li će to uticati na obradu vaših ličnih podataka koja se sprovodi oslanjajući se na zakonite osnove obrade osim pristanka.
 
Odustajanje od marketinške i promotivne komunikacije: Možete se odjaviti od naših marketinških i promotivnih komunikacija u bilo kojem trenutku do odgovaranje "STOP" ili "ODKAZIVANJE" na SMS poruke koje šaljemo, ili tako što ćete nas kontaktirati koristeći podatke navedene u odjeljku "KAKO SE MOŽETE NAM OBRATITI U vezi s ovom obavijesti?" ispod. Tada ćete biti uklonjeni sa marketinških lista. Međutim, i dalje možemo komunicirati s vama — na primjer, da vam šaljemo poruke u vezi s uslugama koje su neophodne za administraciju i korištenje vašeg naloga, da odgovorimo na zahtjeve za uslugu ili u druge nemarketinške svrhe.
 
Ako imate pitanja ili komentara o svojim pravima na privatnost, možete nam poslati e-poštu na morsun@morsunled.com.
 
9. KONTROLE ZNAČAJKA KOJI SE NE PRAĆE
 
Većina web pretraživača i neki mobilni operativni sistemi i mobilne aplikacije uključuju Do-Not-Track ("DNT") funkciju ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju preferenciju privatnosti da se podaci o vašim aktivnostima pretraživanja na mreži ne prate i prikupljaju. U ovoj fazi nema jedinstvenog standarda tehnologije za prepoznavanje i implementacija DNT signala je bila dovršeno. Kao takvi, trenutno ne odgovaramo na signale DNT pretraživača ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski saopštava vaš izbor da ne budete praćeni na mreži. Ako se usvoji standard za praćenje na mreži koji moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove obavijesti o privatnosti.
 
10. IMAJU LI STANOVNICI KALIFORNIJE POSEBNA PRAVA NA PRIVATNOST?
 
Ukratko: Da, ako ste stanovnik Kalifornije, dodijeljena su vam posebna prava u vezi s pristupom vašim ličnim podacima.
 
Kalifornijski građanski zakonik, odjeljak 1798.83, također poznat kao "Shine the Light" zakon, dozvoljava našim korisnicima koji su stanovnici Kalifornije da traže i dobiju od nas, jednom godišnje i besplatno, informacije o kategorijama ličnih podataka (ako ih ima) koje smo otkrili trećim stranama u svrhe direktnog marketinga i imena i adrese svih trećih strana s kojima smo podijelili lične podatke u neposrednoj prethodnoj kalendarskoj godini. Ako ste stanovnik Kalifornije i želite podnijeti takav zahtjev, pošaljite nam svoj zahtjev u pisanoj formi koristeći dolje navedene kontakt informacije.
 
Ako ste mlađi od 18 godina, živite u Kaliforniji i imate registrovan nalog na Uslugama, imate pravo da zatražite uklanjanje neželjenih podataka koje javno objavite na Uslugama. Da biste zatražili uklanjanje takvih podataka, kontaktirajte nas koristeći dolje navedene kontakt informacije i uključite adresu e-pošte koja je povezana s vašim računom i izjavu da živite u Kaliforniji. Pobrinut ćemo se da podaci ne budu javno prikazani na Uslugama, ali imajte na umu da podaci možda neće biti u potpunosti ili sveobuhvatno uklonjeni iz svih naših sistema (npr., rezervne kopije itd.).
 
Kontakt
  • Guangzhou Morsun Technology Co., Ltd
  • E-pošta: morsun@morsunled.com
  • Telefon: 0086-020-36089038
  • Adresa: 2. sprat, br.10 Rongxi Industrial Street, Shijing, okrug Baiyun, Guangzhou
Morsun 2012-2020 © Sva prava pridržana.    NAPRAVA UEESHOP
Morsun Technology je jedan od vodećih proizvođača Jeep Wrangler prednja svjetla u Kini.
Više jezika: Jeep Wrangler faros led | phares à led Jeep Wrangler | Jeep Wrangler führte Scheinwerfer | الصمام المصابيح الأمامية جيب رانجلر | Jeep Wrangler вёў фары | Faróis led Jeep Wrangler | Lampu depan Jeep Wrangler led